Kampüs Life

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Katanya’da

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Katanya Üniversitesi (İtalya) ve Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneği işbirliğiyle düzenlenen 12. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu, İtalya’nın Katanya şehrinde, Katanya Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Rektör, Prof. Dr. Yücel Acer, sempozyumda yaptığı konuşmada, üniversitelerin diğer üniversiteler ile özellikle de diğer ülkelerden üniversitelerle ilişkiler kurup geliştirmesi gerektiğini, aksi taktirde kendi içerisine kapanıp gelişemeyeceğini belirtti. 

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bu nitelikli işbirliklerine ciddi anlamda önem verdiklerinin vurgulayan Rektör Acer; “Yurt dışındaki üniversitelerle işbirliklerimizi artan oranda devam ettirmeyi sürdüreceğiz. Türkiye coğrafi konumundan dolayı sorun yaşıyor. Dışardan bakılınca sanki Türkiye’nin ciddi bir güvenlik sorunu içerisinde olduğu sanılıyor. Oysa bu yalnız Türkiye’ye özgü değil. Diğer ülkelerde de benzer sorunlar yaşanıyor. Ayrıca Türkiye sorunlu bir bölgede 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmasına ragmen bu sorunları başarıyla yönetiyor. Yurt dışından akademisyenlerin ve araştırmacıların Türkiye’ye gelmeleri, teröre karşı küresel mücadelede önemli bir rol oynuyor” dedi. 

 Konuşmasının sonunda Rektör, Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hakkında bilgi vererek akademisyenleri üniversitemize davet etti. Açılış konuşmaları IASSR Başkanı ve ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan, Katanya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Giancarlo Magnano San Lio, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giuseppe Barone ile devam etti. 

Ulusal basın ve Sicilya basını konferansa yoğun ilgi gösterirken Cataniaport gazetesi (cataniaport.com), NewSicilia gazetesi (www.newsicilia.it) ve LA SICILIA gazetesi konferansın önemi ile Türkiye İtalya ilişkilerine vurgu yaptı. Aynı zamanda RAI 3 ulusal televizyon kanalı konferansı haber olarak bütün İtalya’ya duyurdu. Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerle ilgili röpörtajlar yaptı. 

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ve Uluslararası Sosyal Bilimleri Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Arslan ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali İçbay tarafından 12.si gerçekleştirilen Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimleri konferansına günümüze kadar 4000’den fazla akademisyen katılıp bildiri sundu ve Avrupa’nın en tanınmış yayınevlerinde (Cambridge Scholars, Peterland Publishers) 10’dan fazla kitap bastı. Yapılan uluslararası konferanslar ülkemizin ve üniversitemizin uluslararası alanda tanınmasına katkıda bulunmaktadır.