ÇOBİLTUM’da gerçekleşen etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, akademisyenler ve özel sektörden temsilciler katıldı.
ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir açılış konuşmasında ÇOBİLTUM ve Gıda ve Su Mikrobiyolojik Analizi Laboratuvarı hakkında bilgiler vererek; “ÇOBİLTUM olarak hem sektöre hem de akademik çalışmalara destek veriyoruz. Sanayideki AR-GE tipi çalışmalara katkı sağlıyoruz. Çanakkale bölgesinin tarımsal ve gıda sanayi araştırma ihtiyaçlarını karşılama doğrultusunda hedefleri olan bir araştırma merkeziyiz. Bu toplantıdaki temel hedefimiz ise sektörün taleplerini toplamak. Ne doğrultuda bir laboratuvarın Çanakkale bölgesinin ihtiyacını karşılayacağını öncelikle öğrenip, o doğrultuda ilerlemek istiyoruz ” dedi.
Gıda ve Su Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Dilvin İpek, laboratuvar ile ilgili bir tanıtım sunumu yaparak, amaçları hakkında şu bilgileri verdi “Burada öncelikli amacımız Çanakkale ilinde bulunan tüm gıda işletmelerine, otellere, yemekhane ve kantinlere mikrobiyolojik analiz hizmeti vermektir. Bahsettiğimiz bu alanlarda da ham madde, son ürün, işletme suyu ve otellerin havuzları konusunda mikrobiyolojik analiz hizmeti sunacağız. Ayrıca tüm işletmeler için de önemli olan yüzey, personel ve hava hijyen denetimlerini gerçekleştireceğiz.”
Yöresel Kalkınmaya Doğrudan Katkı Sağlayacak
Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Akreditasyon hedefleri olan ÇOBİLTUM’u yönetim olarak desteklediklerini vurgulayarak Gıda ve Su Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarının yöresel kalkınmaya doğrudan katkısı olacağını dile getirdi ve “Üniversitemizde yapılan çalışmaları Çanakkale’ye aktarmak ve yapılacak çalışmaları Çanakkale’nin ihtiyaçlarını karşılayacak doğrultuda şekillendirmek bizim için çok önemli. Bu bağlamda Gıda ve Su Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı yöresel kalkınmaya, çeşitli sektörlere doğrudan katkı sağlayacak. Akreditasyon hedefleri olan laboratuvarımızı yönetim olarak destekliyoruz. Kısa vadeli ve orta vadeli akreditasyonları tamamlayarak bölgenin hizmetinde olacak. Bölgenizin üniversitesiyle çalışın ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden talep edin. Biz de hep birlikte yöresel katkıya ortak olalım. Akademik ve toplumsal katkısı olan süreçlere hep birlikte ortak olalım. Hedefimiz bölgenin üniversitesi olmak” dedi.
Etkinlik, laboratuvar gezisinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Haber Merkezi