Çanakkale Haberleri

Dünyanın en iyi 100’ü arasına Çanakkale plajları da girdi

2024 yılının altın plaj ödüllerini açıklanırken listede Çanakkale'nin de yer aldığı görüldü.

Londra merkezli, plaj rehberleriyle ünlü bir girişim olan BeachAtlas, dünyanın en iyi 100 plajı listesini açıkladı. Listede Çanakkale’den de Gelibolu Plajlarının yer aldığı görüldü. Çanakkale'nin kıymetli topraklarının bu listede yer alması, bölgenin doğal güzelliklerini ve tarihi mirasını küresel bir platformda tanıtmak adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

BeachAltlas 'ın web sitesinde ‘Altın Plaj Ödülü 2024’ ile ilgili yer verilen açıklamada, “Tipik olarak, dünyanın en iyi plajlarına yönelik arayış, bu plajların görsel çekiciliğine odaklanır. Seçimimiz geleneksel olanın ötesine geçiyor ve bir plajı dikkat çekici kılan daha zengin bir dokuyu benimsiyor. Bu, yerel topluluğa verilen değer, DEI, yaşam tarzı teklifleri ve kültürel önem gibi çeşitli kriterleri genişleten ve kapsayan ilk seçimdir. Bu daha geniş bakış açısı, genellikle geleneksel, tek boyutlu 'en iyi plaj' listelerinde yer almayan plaj mücevherlerine ışık tutmamıza olanak sağladı. Bu kritere dayanarak, dünyanın dört bir yanından seçilmiş seyahat uzmanlarını ve etki sahibi kişileri oylarını vermeye ve listenin oluşturulmasına yardımcı olmaya davet ettiğimiz bir seçim süreci geliştirdik” denildi.

Listenin 40’ncı sırasında yer alan Galipolli’ye ilişkin açıklama kısmında ise, “Türkiye'nin Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Gelibolu plajları, Birinci Dünya Savaşı Çanakkale Savaşları nedeniyle tarihi önem taşıyor. Nisan 1915'te başlayan bu acımasız çatışma, Müttefik birliklerinin Çanakkale Boğazı'nı Osmanlı İmparatorluğu'ndan ele geçirmeye çalışmasını gördü. Bugün Gelibolu'nun sahilleri sadece bir askeri tarih alanı değil, aynı zamanda burada savaşan ve ölen tüm milletlerden olanlar için bir anma ve saygı mekanıdır. Bölge, savaşın maliyetinin ve kampanyaya katılanların cesaretinin dokunaklı bir hatırlatıcısı olarak hizmet ediyor” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi