Çanakkale Haberleri

AK Parti siyasetinde panik

AK Parti il ve merkez ilçe başkanlarının değişmesi ile beraber, teşkilatlarda panik başladı. İl ve ilçe yönetiminden başlayarak ilçe ve belde başkanlıklarına uzanacak bir değişimin yaşanacağı belirtiliyor.

AK Parti il ve merkez ilçe başkanlarının değişmesi ile beraber, teşkilatlarda panik başladı. İl ve ilçe yönetiminden başlayarak ilçe ve belde başkanlıklarına uzanacak bir değişimin yaşanacağı belirtiliyor. Değişim nedeniyle birçok yöneticinin koltuklarının gidecek olmasının paniği yaşandığı gelen bilgiler arasında. Teşkilatlarda hareketlilik başlarken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in İl Başkanı Ömer Faruk Öztürk ve Merkez İlçe Başkanı Recep Ragıp Barış'ı ziyaret etmesi dikkat çekti.

Hem genel hem de yerel seçimlerde büyük yenilgi yaşayan AK Parti Çanakkale teşkilatının hemen görevden alınması bekleniyordu. Beklenen olmadı ve süreç uzadı. Süre uzadıkça teşkilatta da huzursuzluk başladı. Üst üste yenilgiler yaşayan teşkilatların neden görevde alınmadığı sık sık dile getirildi.

Beklenen değişiklik kısa süre önce gerçekleşti. AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş görevden alındı. Her iki başkanın görevden alınmasının ardında yerlerine gelecek kişilerin Milletvekili Gider’e mi eski milletvekili ve şimdi İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’a mı yakın olacağı merak ediliyordu.

PANİK BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanlığına Ömer Faruk Öztürk, merkez ilçe başkanlığına ise Recep Ragıp Barış atandı. Her iki isimin de Ayhan Gider’e yakın olması AK Parti Çanakkale genelindeki teşkilatlarda panik başladı. İl ve merkez ilçe yönetimi ile başlayan değişim, daha sonra ilçe ve belde teşkilatlarına kadar gideceği ifade ediliyor. Değişim rüzgarından dolayı birçok kişinin koltuklarını ve makamlarını kaybedecek.

BAŞARISIZ TEŞKİLATLAR DEĞİŞECEK

Yeni il başkanının özellikle seçimlerde başarısız sonuçlar alan tüm teşkilatları değiştireceği belirtiliyor. AK Parti’nin Çanakkale’de merkez dışında en başarısız teşkilatları ise Lapseki ve Biga gösteriliyor. İlk etapta bu teşkilatların değişmesi bekleniyor. Bunlara ek olarak bazı ilçe ve belde teşkilatlarının da değişeceği ifade ediliyor.

 

Mehmet Güler

Foto: AK Parti