Gündem

Çanakkale’de karakol önünde silahlı çatışma: 10 yaralı 

Anafartalar Polis Merkezi Amirliği’nin önünde husumetli iki grup arasında bıçakların ve silahların kullanıldığı çatışmada 10 kişi yaralandı.

Çanakkale’de Perşembe günü saat 15.40 sıralarında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Anafartalar Polis Merkezi Amirliği önünde kesici aletli ve silahlı çatışma çıktı. Edinilen bilgiye göre; bir süredir aralarında inşaat işleri dolayısıyla husumet bulunan iki gruptan biri ifade vermek üzere Anafartalar Polis Merkezi Amirliği’ne gitti. İfadenin ardından dışarı çıkan grup, kendilerini karakolun önünde bekleyen grubun saldırısına uğradı. Karakolun önünde meydana gelen kavgada, dışarıda bekleyen grup bıçaklar ve sopalarla diğer gruba saldırdı. Burada meydana gelen kavgada 3 kişi yaralandı. Bunun üzerine polis memurları havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Saldırgan grubun kaçmasının ardından kısa bir süre sonra bir üst sokak olan Zübeyde Hanım Sokak’ta ikinci bir çatışma çıktı. Silahların ve bıçakların konuştuğu ikinci çatışmada da 3 kişi yaralandı.  Yaşanan çatışmalarda 3 kişi ateşli silah, 3 kişi ise kesici aletle yaralandı. Çatışma ve kavgalarda toplam 10 kişi yaralandı.

Olayın ardından Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Anafartalar Karakolu’na çıkan tüm sokakları trafiğe kapattı. Polis, silahlı çatışmaya karışan yaralılar dahil 11 şüpheliyi yakaladı. 2 tabancaya ise el konuldu. Emniyet birimler, kent merkezinde olaya karışan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

Atakan Alkış