Gündem

Üniversite içinde kesilen ağaç Sarıçay kenarına dikildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü sınırları içerisinde yer alan ancak yola taştığı için şikayetler üzerine Çanakkale Belediyesi tarafından kesilen çınar ağacı, Sarıçay kenarına dikildi.

ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü'nde yer alan ve yola taşması sebebiyle tehlike oluşturan çınar ağacı, Çanakkale Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında yeniden doğaya kazandırıldı. Cevatpaşa Mahallesi Nazım Demircioğlu Sokak’a doğru taşan çınar ağaçları, hem yayaların hem de araç trafiğinin güvenliği için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle bir süredir şikayetlere konu oluyordu. Bu durumu çözmek amacıyla Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri devreye girdi.

Yapılan incelemeler sonucunda, bölgedeki çınar ağaçlarının biri budandı. Diğeri ise yerinden çıkarılarak Sarıçay kenarına taşındı. Belediye mühendisleri ve ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu taşıma işlemi, doğaya ve yeşil alanlara verilen önemin bir göstergesi olarak takdirle karşılandı. Ağaç taşıma işlemi, şehirdeki çevre bilincine olumlu katkılar sağlayarak, ilerleyen dönemlerde benzer uygulamalar için bir örnek teşkil etti.

Atakan Alkış