Çanakkale Haberleri

ÇOMÜ’de İngilizce Eğitim Seti Dolandırıcılığı

Çanakkale’de, yurtların önünde dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilen yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) İngilizce ve Fransızca eğitim setiyle vadiyle öğrenciler dolandırılıyor

Diğer şehirlerde olduğu gibi Çanakkale de eğitim seti dolandırıcılarının ağına takıldı. Bu dolandırıcılar, özellikle öğrencilere yönelik kurguladıkları sistemle dikkat çekiyor. Öğrencilere, kapsamlı bir İngilizce eğitim seti sunarak 35 kitap ile birlikte online dersler vaadinde bulunuyor. Dolandırıcılar, gençleri ikna etmek için etkileyici bir yöntem izliyor.

Öğrencilerle yüz yüze görüşmeler yaparak, form doldurtup eğitim setini satın almaya ikna ediyor. Bu eğitim setinin, 14 gün içinde iptal edilebileceği bilgisi veriliyor. Başlangıçta oldukça cazip görünen bu teklif, birçok öğrenciyi kendine çekiyor. Ancak, form doldurulduktan sonra, siteye erişim sağlanamadığı için ders alınamıyor. Sözleşmede 15 gün cayma süresi olduğundan dolayı öğrenciler ücreti ödemek zorunda kalıyor.

Mağdurlar, dolandırıcıların sunduğu online kursların toplam maliyetinin 16 bin TL olduğunu ve bu paranın her ay yaklaşık 800 TL civarında ödenmesini istiyor. Uygun fiyatı nedeniyle birçok öğrenci, bu fırsatı kaçırmamak için hemen harekete geçiyor; fakat sonraki süreçte dolandırıldıklarını anlıyor. Dolandırıldıklarını anladıkları aşamada ise iş işten geçmiş oluyor.  Bu konuda ÇOMÜ’de çok sayıda öğrencinin mağdur olduğu bilgisi geliyor.

Hasan Sami Er