Çanakkale Haberleri

Devlet Hastanesi'nde “Ulusal Emzirme Haftası” etkinlikleri

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ulusal Emzirme Haftası, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ulusal Emzirme Haftası, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Anne sütü ile beslenmenin önemi vurgulanarak farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerde, hastanenin ana girişinde bir stant kurularak annelere ve anne adaylarına bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Bunun yanı sıra, çeşitli hediyeler de takdim edildi.

 

Anne sütü, bebeklerin ilk 6 ayda su dahil tüm ihtiyaçlarını karşılayan en ideal besin kaynağı olarak kabul ediliyor. Uzmanlar, bebeklerin 6. aydan sonra ek besinlerle birlikte en az 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmeye devam etmeleri gerektiğini vurguluyor. Bu süreçte annelerin cesaretlendirilmesi, desteklenmesi ve özendirilmesi büyük önem taşıyor.

 

Etkinlikler çerçevesinde doğum kliniğinde yeni doğan bebeklerini kucaklarına alan anneler de ziyaret edilerek, anne sütünün bebek sağlığı için önemine dikkat çekildi. Bu ziyaretlerde, bebeklerin doğal hakkı olan anne sütü ile beslenmenin teşvik edilmesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

 

Bebek Dostu Hastane ve Anne Dostu Hastane ünvanlarına sahip olan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinliklere, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Gülderen Öztürk, Dr. Şermin Sürek ve Uz. Dr. Deniz Utku Altun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erkan Can, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Yusuf Karaca ile hastane yönetimi ve sağlık çalışanları katılarak destek verdiler.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA