Gündem

Çanakkale’de sahte mehdi tutuklandı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde, kendisini "mehdi" ilan eden Mustafa Çabuk, dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla tutuklandı.

Sahte mehdi Mustafa Çabuk, sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Çabuk ile birlikte 10 müridi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay, Çabuk'un 2020 yılında İstanbul'da kurduğu suç örgütünü Bayramiç kırsalına taşımasıyla başladı. Yaklaşık 200 kişilik Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri, Çabuk'u "mehdi" olarak kabul etti ve kendilerini depremzede gibi göstererek köy yakınlarındaki termal tesisleri iki yıllığına kiraladı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı incelemeler sonucunda, Çabuk’un dini inançları istismar ederek müritlerinden para kazandığı belirlendi.

8 Ekim’de Çanakkale Jandarma Komutanlığı’nın da katıldığı operasyonda, Mustafa Çabuk’un ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, para, bilgisayar ve cep telefonuna el konuldu. Çabuk ve beraberindeki 16 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkemede 10 kişi tutuklandı.

 

Bünyamin Nami Tonka