Çanakkale Haberleri

Sarıçay kenarı alemcilerin çöpleri ile dolu

Çanakkale’yi ikiye bölen Sarıçay’ın kenarı alemcilerin mekanı haline gelmiş. Belediye akşam temizliyor, gece alemciler çöplüğe çeviriyor.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve beraberindeki meclis üyeleri ve bir heyet Sarıçay kenarında elleriyle çöp toplayarak farkındalık yaratmak istemişlerdi. Dünya Temizlik Günü kapsamında Cuma Pazarı bölgesinde pek çok kuruluş ve gönüllünün de destekleriyle atık toplama ve ayrıştırma çalışması gerçekleştirilmişti.

Muharrem Erkek bu etkinlikte yaptığı konuşmada; "Her zaman söylediğimiz gibi kıyılarımızı, sokaklarımızı, caddelerimizi, parklarımızı temiz tutmamız çok önemli. Kentimiz de bizim evimiz bir anlamda. Bizim daha doğmamış nesillere karşı bir sorumluluğumuz var. Onların daha temiz bir dünyada doğup, büyüyüp yaşama hakları var.

Buradan tüm hemşehrilerime bir kez daha seslenmek isterim; evlerimizi temiz tuttuğumuz gibi kentimizi de temiz tutalım. Aynı zamanda ağaçlarımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı koruyalım. Çünkü yaptığımız işlerin sürdürülebilir olması da çok önemli. Sürdürülebilir çevre, temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam için mücadelemiz devam edecek” demişti.

Başkanın bu sözlerine kulak asmayan bazı Çanakkaleli vatandaşlar, etkinliğin yapıldığı Sarıçay kenarının tam karşısındaki yerde konuşlanarak çevre temizliğine dikkat etmiyorlar.

Özellikle oturulması için belediye tarafından bu bölgeye konulan bankların olduğu bölgede çöp kutuları olmasına rağmen vatandaşlar inatla çevreyi kirletmeye devam ediyorlar.

Etrafa saçılmış şişeler, çikolata ve kuruyemiş kağıtları, boş plastik su şişelerinin yanı sıra kartonlar, çekirdek kabukları kirliliği artırıyor. Geceleri bu bölgede battaniyelere sarılarak yattığı belirlenen vatandaşlar ise günlük ihtiyaçlarını yine bu bölgede giderdiklerinden, kötü manzaralar ortaya çıkıyor.

Hasan Sami Er