Çanakkale Haberleri

Zirve ekibi, yürüyüş sezonunu açtı

Çanakkale’nin en aktif ekiplerinden biri olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, yaz aylarında ara verdiği yürüyüş programlarına yeniden başladı. Zirve ekibi, geçen haftasonu Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin Adatepebaşı köyünde bulunan Gürleyik şelalesine yürüyüş düzenledi.

Yaptıkları programlarla büyük beğeni toplayan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, yaz aylarında programlarına ara vermişti. Havaların serinlenmesi ile beraber kulüp, sezonu açtı. Değişik doğa sporları yapan ekip, daha çok yürüyüşleri ile biliniyor. Üyelerine ve dışarından gelen misafirlerle beraber doğada yürüyüş düzenliyor. Yaz sezonun ardından ekip, geçen haftasonu Kazdağları’nın doğa harikası olan Gürleyik şelalesine yürüyüş düzenledi.

Çanakkale merkez ve ilçelerden gelen kulüp üyeleri, araçla Adatepebaşı gelen ekip, yürüyüşe başladı. 4 km uzaklıkta olan şelaleye yürüdü. Güzel havada bir çok meslek gurubundan oluşan ekip, tamamen doğal olan ve sadece patika yollardan oluşan bölgeden yürüyerek doğa harikası şelaleye ulaştı. Gürleyik şelalesi, Kazdağları’nın en büyük ve en güzel şelalelerinden. Araç ile ulaşım olmadığı için ve zor bir yerde olduğu için buraya pek fazla kişi gelemiyor. Buraya ancak rehber eşliğinde gidilebiliyor. Bu yüzden bu şelale hep doğal kalmış. Burada doğanın tanını çıkartan ekip, daha sonra geldikleri yoldan tırmanışa geçerek kendilerini bekleyen araca ulaştı. Kulüp, her haftasonu Çanakkale başta olmak üzere bir çok bölgede yürüyüş düzenliyor.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: Zirve Dağcılık