Kampüs Life

Japon heyetinden ÇOMÜ’ye anlamlı ziyaret: "İki Millet Tek Yürek" vurgusu

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Japonya’dan önemli bir heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni (ÇOMÜ) ziyaret etti.

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Japonya’dan önemli bir heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni (ÇOMÜ) ziyaret etti. Japon heyet, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nu makamında ziyaret ederek iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğine dair görüş alışverişinde bulundu.

Heyette, Kagoshima Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seiji Nishihara, Tokyo’dan Masashi Oikawa ve Yoshio Takagi ile Noboru Takeno yer aldı. Ziyaret sırasında heyet, Çanakkale’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Türkiye ve Japonya arasında uzun yıllara dayanan dostluğun önemine dikkat çekti.

Japon heyeti, "İki Millet Tek Yürek" sözünün, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ve ortak değerleri simgelediğini belirterek, bu anlamlı mesajın gelecekteki işbirliklerine ışık tutacağını vurguladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Japonya arasındaki dostane ilişkilerin güçlenerek devam edeceğine inandığını ifade etti.

Atakan Alkış

Foto: BHA