Çanakkale Haberleri

Çanakkale’de Kent Lokantası ne zaman açılacak?

İstanbul’dan sonra Anadolu’nun çeşitli illerinde açılarak vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kent Lokantası’nın Çanakkale’de ne zaman hizmete gireceği merak konusu oldu.

Çanakkale Belediyesi, geçtiğimiz ay Kent Lokantası’nın yakında hizmete gireceğini duyursa da belirtilen adreste herhangi bir değişiklik olmadığı görüldü.

Her geçen gün artan ekonomik zorluklar nedeni ile ilk olarak İstanbul’un birçok semtinde açıldıktan sonra Anadolu’nun çeşitli illerinde de açılan, belediyeler tarafından işletilen kent lokantalarında, vatandaşlar daha uygun fiyatlara yemek yiyebiliyor.  Öğrenci ve düşük ücretli çalışanların yüzünü güldüren Kent Lokantası’nın Çanakkale’ye ne zaman geleceği merak ediliyor.

Eylül ayı Çanakkale Belediye Meclis toplantısında konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale’de Kent Lokantası’nın Sarıçay kenarında bulunan Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde açılacağını ve en kısa zamanda faaliyete geçeceğini söylemişti. Yine geçtiğimiz ay NOW TV ekranlarında yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına katılan Başkan Erkek, burada yaptığı açıklamada; “Kent Lokantası açılacak. Karar aldık. Yerimizi de belirledik.  Çok güzel bir Kent Lokantasını Çanakkale’ye kazandıracağız” dedi. 

Açıklamaların ardından 1 ay geçmesine rağmen Kent Lokantası’nın kurulacağı yer olan Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde herhangi bir gelişme olmadığı görüldü.  İşletme sahiplerinin de kendilerine konuyla ilgili henüz bir bilgi iletilmediği ve belediyeden haber bekledikleri öğrenildi. Kent Lokantası’nın açılacağı yer olarak belirtilen Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde dört çeşit yemek öğrenciye 80 TL, vatandaşa 100 TL’den satışa sunuluyor. 

Çanakkale Belediyesi’nin bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarını hızlandırması beklenirken, vatandaşlar Kent Lokantası’nın kapılarını açacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Belediye yetkililerinden konuyla ilgili resmi açıklama beklenirken, Kent Lokantası’nın ne zaman hizmete gireceği henüz belirsizliğini koruyor. 

Atakan Alkış