Kampüs Life

Turizmde Bütüncül Bir Yaklaşım Modeli, Kültür Rotaları Adlı Konferans ÇOMÜ’de Gerçekleşti

Çanakkale Kültürel Miras Derneği İşbirliği ve Kültürel Miras Anadolu, Troya Dokuz Renk, Dokuz Kat, Dokuz Zaman projesi kapsamında Kültürel Miras ve Turizmde Bütüncül Bir Yaklaşım Modeli, Kültür Rotaları adlı konferans gerçekleştirilirildi.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Ezine Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Yenice Meslek Yüksekokulu  Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi  Mevlüt Ceylan,  Assos Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Truva Kazı Başkanı, Prof. Dr. Rüstem Aslan, Çanakkale Kültürel Miras Derneği Başkanı Saime Çetin Aydoğan, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Kendi öz kültürümüze ve yüz yıllardır nesillere aktarılmaya çalışılmakta olan değerlerimize  sahip çıkmanın önemine değinen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, geniş bir yelpazeye sahip olan kültürel mirasların korunmasının gerekliliğini  ifade ederek konferansın hazırlanmasında  emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültürel miras, insanlar ve mekanlar arasındaki zaman içindeki etkileşimden kaynaklanan çevrenin tüm özelliklerini içermektedir diyen Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak ise şunları ifade etti:
“Çanakkale kültürel miras anlamında çok zengin bir yere sahiptir. Bu sebepten, ÇOMÜ olarak her zaman kültürel değerlerimize  ve varlıklarımıza sahip çıkan bir üniversite olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle düzenlenen bu konferansta emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Konferans, Arkeolog Dr. Selda Baybo’nun sunumu ve teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.