Kampüs Life

Öğretim Üyemizin Avrupa Birliği Projesi Başarısı

Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk’ün hazırladığı ve 2018’de Avrupa Birliği Marie Curie IF programına sunulan projesi Avrupa Komisyonu tarafından İngiltere Oxford Üniversitesi ev sahipliğinde desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK  – Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı’nın verilerine göre Şare Ağtürk’ün projesi; 2018-2019 döneminde tüm dünyadan ve tüm disiplinlerde yapılan toplam 7499 proje başvurusu arasından seçilen 930 projeden biri oldu. Proje, aynı zamanda Türkiye’de Koç, Özyeğin, Boğaziçi ve Bilkent Üniversitelerinin başı çektiği toplam 24 başvuru arasından seçilen tek proje oldu.

Bu bağlamda Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk’ün projesi bugüne kadar Türkiye’den kabul edilen sayılı Avrupa Birliği Marie Curie IF projelerinden bir tanesi olmaya hak kazandı.
Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk,  yürütücülük yaptığı TÜBİTAK projesi, araştırmacı üyesi olduğu Amerika Getty Enstitüsü projesi dışında geçtiğimiz sene boyunca da üniversitemizi Harvard Üniversitesi Radcliffe Gelişmiş Bilimler Enstitüsü’nde arkeoloji alanında seçilen ilk Türk bilim insanı olarak temsil etmişti.

Şare Ağtürk’ün Türkiye’de antik Roma başkenti Nicomedia’ya (Kocaeli) dair yürütmekte olduğu araştırmalar ise detaylı bir röportaj kapsamında 5 Haziran 2019 tarihli Harvard Gazette’de ilk sayfa haberi olarak dünyaya tanıtıldı.