Gündem

Üniversite-Sanayi İşbirliği Politikaları Paneli Gerçekleşti

Uluslararasılaşma, İnsan Kaynakları ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Politikaları Paneli, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kalite Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu moderatörlüğünde çevirimiçi olarak gerçekleşti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kalite Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu moderatörlüğünde çevirimiçi olarak gerçekleşen Uluslararasılaşma, İnsan Kaynakları ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Politikaları Paneline Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Kiğılı CEO’su Kamil Hilal Suerdem katıldı.
 
ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, ÇOBİLTUM’un 2004 yılında kurulduğunu, bugüne kadar ÇOMÜ’ye ve diğer üniversitelere araştırma geliştirme faaliyetleri konusunda destek verdiğini belirterek, merkezin çalışmaları ve üniversite sanayi işbirliği protokolleri hakkında bilgiler verdi.
 
Üniversite sanayi işbirliğinin uzun yıllardır dünyanın gündeminde olan bir konu olduğunun altını çizen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, “ Türkiye’de bu konuda mevzuatlar değiştirildi. Ama son on yıl içinde bu alanda önemli adımlar atıldı. Üniversitemiz de bu konuyla ilgili önemli atılımlar içerisinde. Üniversite olarak üniversite sanayi işbirliğini hızlandırmış durumdayız. Bu konudaki tecrübelerin karşılıklı paylaşılarak ülkemiz için güzel çalışmalara imza atılacağına inanıyorum” dedi.
 
Kiğılı CEO’su Kamil Hilal Suerdem, Kiğılı’nın çalışmaları hakkında bilgiler vererek, teknolojiye ve yeniliğe çok önem verdiklerini, uluslararasılaşma konusunda teknoloji yapılaşmasının çok ciddi anlamda büyüdüğünü, pazarlama tekniklerinin, iletişim tekniklerinin tamamen yazılım programları ile dijital ortamda hızlı iletişimlerle gerçekleştiğini gördüklerini ve buna göre stratejiler geliştirdiklerini belirterek bu anlamda gençlere güvendiklerinin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerinizden çok soru alıyorum. Bunun için daha önce ÇOMÜ’de bir seminer de verdim. İnteraktif geçen seminerlerde öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak onlara iş hayatına başlamadan önce yapmaları gerekenler, iş hayatına başladıktan sonra yapmaları gerekenler konusunda pratik önerilerde bulundum. Sektörün, gençleri işe alırken tecrübe araması gibi bir sıkıntısı var. Bizim firma olarak prensibimiz yeni mezunları işe alıp onları kısa sürede tecrübeli, kariyer sahibi bireyler olarak yetiştirmek. Bu prensipten hareketle adımlar atıyoruz. Yani yeni mezun geçleri işe alıyoruz.  Dolayısıyla üniversiteler ile bu anlamada çok ciddi işbirliklerimiz var. Staj konusunda hiçbir öğrenciyi geri çevirmiyoruz. Biz sosyal anlamada gençlerimize heyecan katmak istiyoruz. Dolayısıyla marka olarak gençlere göz önünde olmak, dinamik olmak, heyecanlı olmak, pozitif olmak, çözüm odaklı olmak konularında katkımız olmasını çok önemsiyoruz” dedi.