Toplantıya; Vali Vekili Hakkı Uzun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Betül Demir Kurucaoğlu, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Nuray Gümrükçü, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, projede eğitmen olarak yer alan İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Deniz Yengin, Doç. Dr. Tamer Bayrak, Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı, Doç. Dr. Serhat Çoban, Sosyal Bilimler MYO Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Onur Bayram ve medya çalışanları yer aldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu kadına yönelik şiddetin, insanlık onurunun ve hukukun en temel ilkelerinin ihlali anlamına geldiğine vurgu yaparak şunları söyledi “Kadına yönelik şiddet, sadece kadınları değil, tüm toplumu yaralayan bir sorundur. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması için yürütülen çalışmalara Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak biz de katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde hayata geçen Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans” projesini çok değerli buluyorum. Projeye büyük destek vererek geçen hafta imzalanan protokolle hayata geçmesini sağlayan Sayın Valimize ve Sayın Başsavcımıza teşekkürü bir borç biliyorum.
Bu projenin, özellikle medya çalışanlarının kadın cinayeti haberlerini nasıl yansıtmaları gerektiği konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Medya mensuplarının, kadın cinayeti haberlerinde cinsiyetçi, damgalayıcı, cinayeti gerekçelendirici haber söylemlerinden kaçınmaları ve bu haber söylemlerinin toplumu yönlendirmede ne kadar önemli olduğunun farkında olmaları büyük önem taşımaktadır.
Proje kapsamında yapılacak eğitimlerin, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.”
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Betül Demir Kurucaoğlu yaklaşık iki yıldır aile içi şiddet vakalarına baktığını, Çanakkale’de azımsanmayacak oranda kadına yönelik şiddet vakası yaşandığını belirterek “Bu bağlamda projenin çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Vekili Hakkı Uzun, Valilik olarak projeyi çok önemli bulduklarını ve desteklediklerini ifade ederek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans” Projesinin Yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın; projenin Türkiye’de ilk olma niteliğinde olan bir proje olduğuna vurgu yaparak projenin amacını, uygulama esaslarını anlattı ve eğitime katılanlara sertifika verilmesi ile ilgili bir çalışma yapıldığının bilgisini verdi.
Toplantıda projede eğitmen olarak yer alan akademisyenler kendilerini tanıtıp, verecekleri eğitimlerin içerikleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptılar. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Haber Merkezi