Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü organizasyonu ile yapılan “Bilim Çağında Dezenformasyon Konferansı” Troia Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferans kapsamında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş bir sunum gerçekleştirdi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansa; Çanakkale Vali Vekili Hakkı Uzun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Tuncay Güven, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Dezenformasyonla Mücadele Etmek Her Zamankinden Daha Önemli

 

“Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, bilgiye erişimi her zamankinden daha kolay hale getirdi. Bu durum, birçok açıdan hayatımızı kolaylaştırırken, beraberinde yeni bir sorunu da getirdi Dezenformasyon” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Erenoğlu, dezenformasyonla mücadele etmenin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğinin altını çizdi ve şunları söyledi

 

“Dezenformasyon, kasıtlı olarak yanlış veya yanıltıcı bilgi yayılması anlamına gelir. Bu durum, bireysel ve toplumsal düzeyde birçok olumsuz sonuca yol açabilir. Yanlış bilginin yayılması, insanların doğruyu yanlıştan ayırt etmesini zorlaştırır, önyargıları ve kutuplaşmayı artırır ve hatta şiddete bile yol açabilir.

 

Bilimin Işığı Dezenformasyonla Mücadelede Yol Gösterici

 

Bilim çağı olarak adlandırdığımız bu dönemde, dezenformasyonla mücadele etmek her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Bu mücadelede, bilimin ışığını yol gösterici olarak kabul etmeliyiz. Bilimsel yöntem, doğru bilgiye ulaşmanın ve onu yanlıştan ayırt etmenin en güvenilir yoludur.

 

Bu konferansın amacı, dezenformasyonun farklı yönlerini ele alarak bu konudaki farkındalığı artırmak ve bilimin rolünü vurgulamaktır. Bu vesileyle, konferansın düzenlenmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Sayın Tuncay Güven’e, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Sayın İdris Kardaş'a, akademisyenlerimize ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Rektör Erenoğlu konuşmasını, konferansın dezenformasyonla mücadelede önemli bir adım olmasına ve bilimin öncülüğünde daha doğru ve adil bir toplum inşa edilmesine katkıda bulunmasını dileyerek sonlandırdı.

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, yaptığı sunumda dezenformasyonun tarihsel süreçlerine dikkat çekerek, günümüz dünyasında bilginin nasıl dezenformasyona uğradığına ve yapay zeka ile bunun daha kolay hale geldiğinin altını çizdi ve dezenformasyon ile mücadele için Dezenformasyonla Mücadele Merkezi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Konferans Vali Vekili Hakkı Uzun’un Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a hediye takdimi ile son buldu.

Kaynak: ÇOMÜ