Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda,  Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH) işbirliği ile gerçekleşen eğitimlerin ilkine Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Kadının İnsan Hakları Derneği Danışmanı ve Belediye Meclis Üyesi Nigar Etizer Karacık, Belediye Meclis Üyesi Öznur Benderlioğlu Doğangün, Belediye Birim Müdürleri ve çalışanları katıldı.

 

Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH) uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı eğitim programının ilkinde katılımcılara toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aktif katılımlı sunumlar gerçekleştirildi.

 

Sosyal yaşamda önemi büyük olan ve temelde insan haklarının önemli bir parçası olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Çanakkale Belediyesinde başlatılan bu girişimden dolayı Belediye Başkanı Muharrem Erkek'e de teşekkür plaketi takdim edildi. Seminerlerin başarılı geçmesini dileyen ve uzmanlara da teşekkürlerini sunan Başkan Erkek, “Daha kapsayıcı bir gelecek için eşitlik konusundaki farkındalığı artıracağız” dedi.

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri Hakkında

 

14 Mayıs Salı günü başlayan ve 17 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek olan seminerlerde, yaklaşık 400 belediye personeline toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Seminerlerde, eşitlik konusundaki yasal haklar, ilgili mevzuat, toplumsal cinsiyet rollerinin bireyler ve toplum üzerindeki etkileri ile eşitliğin sağlanması için mücadele yolları ele alınacak.

 

Seminerlerle birlikte, çalışanların eşitlik konusundaki farkındalığının artırılması ve belediyenin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanırken; ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerinin gelecek dönemde kent konseyi, üniversite, dernekler, vakıflar, sendikalar gibi paydaşlarla da uygulanarak kent çapında eşitliğin sağlanması ve Çanakkale'nin kapsayıcılık konusunda tüm yerel yönetimlere örnek olacak marka bir kent olması hedefleniyor.

Kayna: Belediye