Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Çanakkale dahil 60 ilde gerçekleştirilen "KUYU-28" operasyonlarıyla tefecilik ve dolandırıcılık yapan mali suç örgütlerine büyük bir darbe vuruldu. Operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet gibi suçlara karıştıkları tespit edildi. Çanakkale dahil Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir gibi birçok şehirde düzenlenen operasyonlar, organize suç örgütleriyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Operasyonlar hakkında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Aziz milletimizin bilmesini isteriz ki; organize suç örgütleri ve tefecilere göz açtırmayacağız. Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle" ifadeleriyle kahraman Türk polislerine teşekkür etti.

Atakan Alkış