Yaygınlığı ve etkileri nedeniyle kalp ve damar hastalıkları küresel bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmiş ve dünyada, her yılın 29 Eylül günü “Dünya Kalp Günü” olarak belirlendi. Gün vesilesiyle, oluşturulan tema çerçevesinde topluma ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Bu bağlamda 2024 yılının teması "Önce Sen, Önce Kalbin” ve “Kalbinin Kahramanı Ol, Harekete Geç” olarak belirlendi. Bu kapsamda Eceabat ve Biga ilçelerinde vatandaşa yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. 

29 Eylül Dünya Kalp Günü hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından 70.Yıl Aile Sağlığı Merkezinde stant kurularak vatandaşlara Kalp ve Damar Hastalıkları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. Ayrıca Kalp ve Damar Hastalıkları hakkında vatandaşlara eğitim gerçekleştirildi. 

Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından da Eceabat’ta Kalp Sağlığı konulu broşürler dağıtılarak farkındalık yaratıldı ve vatandaşların görebileceği yerlere afişler asıldı.

Sedat Uz