Drone ve İnsansız Hava Aracı (İHA) ile havadan da takip edilen operasyonu Çanakkale Emniyet Müdürü Kenan Kurt bizzat yönetti. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı ve yasaklı maddelere el konuldu.

 

Çanakkale’de dün sabah saatlerinde son yıllarda benzeri görülmeyen büyük bir şafak operasyonu düzenlendi. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde operasyon yapıldı. Operasyona İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı, Gümrük Müdürlüğü, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü destekleri ile 200 polis görev aldı. İHA ve dron ile de havadan takip edildi.

İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt'un yönettiği operasyon, sabah erken saatlerinde başlatıldı. Eğitimli köpeklerin de getirildiği operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı ve eş zamanlı operasyonların düzenlendiği yerlerden yasak maddeler ele geçirildi. Yasaklı maddelere el konulurken, operasyonda gözaltına alınanların polisteki işlemleri devam ediyor.

Atakan Alkış

Foto: BHA