Gıda Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimlerde işletmelerin hijyen koşulları, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları), izlenebilirlik ve ürünlerin mevzuata uygunluğu detaylı bir şekilde incelendi. Denetim sırasında numune alma işlemleri de gerçekleştirildi.
Bu resmi kontrollerin yanı sıra, 116 Jandarma Komutanlığı'nda gıda güvenliği konusunda önemli bir eğitim düzenlendi. Eğitimde, güvenilir gıda, gıda israfı ve Bakanlık tarafından sunulan Alo Gıda 174 hattı hakkında bilgi verildi. Alo Gıda 174 hattı, vatandaşların gıda ile ilgili şikayet ve taleplerini iletebildikleri bir platform olarak gıda güvenliğinde etkin bir rol oynamaya devam ediyor.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Güvenilir gıdaya ulaşabilmeniz için çalışmalarımız devam ediyor" diyerek, güvenli gıda tüketiminin önemine vurgu yaptı. Bu çalışmalar, gıda israfını önlemek, hijyen standartlarını yükseltmek ve halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için büyük önem taşıyor.
Müdürlük, halkın güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak için denetim ve eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Haber Merkezi