İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesindeki Çardak Lagün Gölü Burunucu mevkiindeki 7 bin 853 metrekarelik denizalanının (dalyan sahası) istihsal hakkının pazarlık usulü ile kiraya verileceğini duyurdu.
Müdürlüğün internet sayfasında ‘Çardak Lagün Gölü Burunucu Mevkii Deniz Alanı Kiralama’ başlığı altında yapılan bilgilendirmede, “04.04.1971 tarih ve 13799 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’ ve 31.10.2020 tarih ve 31290 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Su Ürünleri Üretiminde Kiralama Yönetmeliği’ gereğince ilimiz, Lâpseki İlçesi, Çardak Beldesi, Çardak Lagün Gölü Burunucu Mevkii'ndeki 1 (Bir) adet 7.853 m² denizalanı (dalyan sahası) 21042025 Pazartesi günü saat 1000 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda ihale usulü ile 5 (beş) yıllığına kiraya verilecektir” denildi.
İhaleye katılabilme şartları ilan metni ile birlikte sitede yer alırken, başvuruya ilişki Çanakkale’de Deniz Alanı Kiraya Çıkıyor
Lapseki’deki 7.853 metrekarelik deniz sahası için 5 yıllık kiralama ihalesi düzenlenecek
Çanakkale’de deniz ürünleri üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Çardak Lagün Gölü’nün Burunucu mevkiindeki bir alan, 5 yıllığına kiraya veriliyor. Yaklaşık 8 bin metrekarelik deniz sahası, pazarlık usulüyle ihaleye açıldı.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde yer alan 7.853 metrekarelik deniz alanının, "dalyan sahası" olarak 5 yıllığına kiralanacağı bildirildi. Kiralama işlemi, 21 Nisan 2025 Pazartesi günü saat 10.00’da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Su Ürünleri Üretimi İçin Fırsat
Kiralanacak alan, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Üretiminde Kiralama Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilerek pazarlık usulü ile tahsis edilecek. Bu alanın kiraya verilmesiyle, bölgedeki su ürünleri üretiminin desteklenmesi ve değerlendirilmesi hedefleniyor.
İhaleye Katılmak İsteyenler Dikkat
İhale şartnamesi ve başvuru belgeleri, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. İhaleye katılmak isteyen gerçek ya da tüzel kişilerin gerekli belgelerle birlikte belirtilen tarihte toplantıya katılım göstermeleri gerekiyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgi, Müdürlüğün internet sitesinde "Çardak Lagün Gölü Burunucu Mevkii Deniz Alanı Kiralama" başlığı altında paylaşıldı.
Haber Merkezi