Törene; Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Genç “Üniversitelerin üniversal olmasının içerisinde yer olan önemli bir boyut da araştırma inceleme faaliyetlerinin yanısıra içinde bulunduğu kurumun sosyal faaliyetlerine ve çeşitli projelerine destek vermektir” diyerek böyle bir programda yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, üniversitelerin topluma kaliteli insan yetiştirdiğini, bunun yanı sıra ülkenin, insanlığın gelişimi için araştırma ve yayın faaliyetleri yürüttüğünün altını çizerek zekâ oyunlarının geliştirilmesinin ve yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 
“İlerleyen teknoloji ile birlikte beynin daha fazlasının kullanılması için ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarda zeka oyunlarının beynin kullanım alanının genişletilmesinde, hafızanın geliştirilmesinde kullanıldığını biliyoruz. Her yaştan insanın oynayabileceği zeka oyunlarının toplumda yaygınlaştırması önemli. Bu bağlamda üniversitemizin de içinde olduğu etkinliklerin düzenlenmesi mutluluk verici” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Çanakkale Belediyesi Türk Halk Korosunun müzik dinletisinin ardından akıl ve zekâ oyunlarının; öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite, potansiyel alzaymır ya da demans vakalarında saltım olarak kullanılması hakkında Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar kısa bir sunum yaptı.

Tören; altı ayrı kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.


Kaynak: Haber Merkezi