Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, vatandaşların yaşadığı bireysel ve çevresel sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırma amacıyla hizmet verirken, bireyin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması, çözüm yolları üretmesi, sağlıklı iletişim halinde olması ve kendini geliştirmesi için profesyonel destek sunuyor.

'BİZLERE ÇOK KOLAY BİR ŞEKİLDE ULAŞABİLİRSİNİZ'

Vatandaşların çok kolay bir şekilde hizmet alabildiğini belirten Biga Belediyesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi çalışanı Psikolojik Danışman Ece Nur Savaş, “Rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteğimiz hem Bigalı vatandaşlarımıza hem de çevre ilçe, belde, ve köylerde yaşayan hemşehrilerimize hizmet veriyor. Hizmet verdiğimiz yer, yani danışmanlık birimimiz, Biga Belediye binasının 3. katında yer alıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen herkes Belediyemize bizzat başvurarak ya da 315 00 00 nolu telefon numaramızdan arayarak randevu talep etmeleri yeterli oluyor" dedi.

7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERİYORUZ

Faaliyet alanlarından bahseden ve bireylerin birçok problemini birlikte aştıklarına kaydeden Psikolojik Danışman Ece Nur Savaş, “Psikolojik danışmanlık, bireyin aşamadığı, üstesinden gelemediği günlük yaşamında karşılaştıkları sorunlarıyla ilgili baş etmelerine yardım eden bir süreçtir. Bu sebepleki faaliyet alanı oldukça geniştir. Öfke problemi, okul reddi, öğrenme güçlükleri, dikkat eksikliği, alt ıslatma, boşanma, aile danışmanlığı, kariyer danışmanlığı, kardeş kıskançlığı gibi birçok problemi aşmaya çalışıyoruz. 7’den 70’e herkesin yararlanabileceği bir hizmet veriyoruz” diye konuştu.

'İLAÇ İLE TEDAVİ YOK, TERAPİ VE DANIŞMA VAR'

Uygulamalarının tamamen konuşma ve danışma sürecine dayandığını ifade eden Savaş, “Grupla psikolojik danışma, grup rehberliği, seminerler, atölye çalışmaları, çeşitli konularda eğitimler veriyoruz. Bilgi evinde kadınlara yönelik 2,5 ay süren bir eğitim, okul müdürlerine toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konusunda seminer, üniversiteden bir topluluğa 10 haftalık ve belediyemiz gençlik meclisine 4 haftalık atölye çalışmaları yapıyoruz. 10 kişilik çocuk grubumuzla çocuk hakları atölyesi, mesleki ya da kişisel anlamda psikolojik testler, tercih dönemlerinde kariyer danışmanlığı gibi faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca almış olduğum eğitimlerden dolayı aile ve çift danışmanlığı da yapmaktayız. Burada önemli bir noktaya da değinmek istiyorum. Ben ve benim gibi çalışan psikolojik danışman ve psikologlar tamamen konuşarak ya da uygulama yetkinliğine sahip olduğumuz metotlarla danışma sürecini gerçekleştiriyoruz. İlaç ile tedavi yapmıyoruz. Böyle bir ihtiyaç fark ettiğimiz takdirde psikiyatriye yönlendiriyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak: DHA