İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreter Sami Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal ile ÇOMÜ’lü akademisyenler katıldılar.
Öğr. Gör. Mehmet Kara’nın Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Şevket Yavuz her vedanın yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek “Kurumsallaşmanın önemli ilkelerinden birisi de kişiye göre değişmeyen bir sistemin oluşturulması ve onun yerleştirilmesidir. Bu tür veda programları da kuşkusuz önemlidir. Fakültemizden emekli olan ilk hocamız Hidayet Bey olduğu için de bu program ayrı bir hassasiyet arz ediyor. Bu geleneği başlatmış olalım dedik” dedi.
Dekan Yavuz’un konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat söz aldı. Bir geleneğin başlatılması anlamında programı düzenleyenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Sedat Murat şunları söyledi:
Kurum Kültürü Aile Havası Oluşturur
“Geçtiğimiz günlerde de Fen Edebiyat Fakültesi’nde Coğrafya Bölümünde genç yaşta vefat eden bir hocamız için bir anma töreni düzenledik. Bunlar kurum kültürünün olmazsa olmazlarındandır. Kurum kültürü bir aile havası oluşturur. Kurum kültürünün olduğu yerlerde insanlar mutlu olur, insanların mutlu olduğu yerde verimlilik artar. İnsanın olduğu yerlerde mutlaka sorunlar oluyor ama bu sorunların en az olması gereken yerler bana göre üniversiteler.
Gençliğe Rol Model Olmak Zorundayız
Bizim medeniyetimizde ilim adamları aynı zamanda edep ve ahlakla mücehhez olmuşlardır. İkisini birleştirdiğimizde ortaya kibir abidesi değil tevazu abidesi çıkar. Mütevazi insanlar toplumda her zaman sevilirler, sayılırlar ve rol model olurlar. Biz bilim insanları olarak rol model olmak durumundayız. Hergün etrafımızda binlerce öğrenci, biz farkında olalım veya olmayalım olumlu ya da olumsuz anlamda biz hocaları takip ediyorlar, örnek alıyorlar.”
Emeklilik kararının ani verilmiş bir karar olmadığına değinen Prof. Dr. Hidayet Işık ise “Eşim de şu an burada. Dekanım ve yakın çalışma arkadaşlarım da buradalar. 2-3 yıldır emeklilik konusunu dillendiriyordum. Ben yalnızca devlet memurluğundan emekli oluyorum. Akademisyenlikten ve ilim adamlığından emekli olmak yoktur. Kendi özel kütüphanemde şu ana kadar gerçekleştiremediğim yarım çalışmalarımı arkamda klasik bırakacak şekilde tamamlamayı arzu ediyorum.” şeklinde konuştu ve programa katılan mesai arkadaşlarıyla helalleşti.
Prof. Dr. Hidayet Işık’la ilgili söz alan akademisyenler; kendisiyle ilgili anılarını, duygu ve düşüncelerini aktardılar.
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, emekliye ayrılan Prof. Dr. Hidayet Işık’a plaket takdim etti.
Program günün anısına pasta kesimiyle sona erdi.
Kaynak: Haber Merkezi