Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi-İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen 11. Uluslararası İngiliz Dili Eğitimi Araştırma Konferansı gerçekleştirildi. UDEAD ve ULEAD işbirliği ile düzenlenen konferansa Türk akademisyenlerin yanı sıra farklı ülkelerden çok sayıda akademisyen katıldı.
İskoç sanatçı Gica Loening tarafından verilen keman dinletisi ile başlayan konferans, açılış konuşmalarıyla devam etti. Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptığı konuşmasında pandemi nedeniyle bu yıl yüz yüze gerçekleşemeyen konferansta, çevrimiçi ortamda meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti aktardı. Ayrıca, daha önce bölümde görev yapan ve uzun yıllar konferansa katkı sunan merhum Prof. Dr. İsmail Hakkı Erten kısa bir video gösterisi ile anıldı.
Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Köksal, Türkiye’de ilk ve tek gelenekselleşmiş yabancı diller eğitimi olan ve 22 yıldır gerçekleşen Uluslararası İngiliz Dili Eğitimi Araştırma Konferansı’nda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
“İngiliz Dili Eğitiminde Küresel Sorunları Yerelleştirme” ana temalı konferansta İngiliz Dili Eğitiminde Öğretmen Eğitimi, Dil Edinimi ve Öğrenimi, Dil Eğitiminde Ölçme Değerlendirme gibi pek çok konuda sunumlar yapıldı. 90’dan fazla bildiri, yurtiçi ve yurtdışından katılan 135’e yakın delege ile gerçekleşen konferansın ana konuşmacıları: Dr. Russell Stannard, Prof. Dr. Esim Gürsoy ve Dr. Donald Francis Staub.
Kaynak: Haber Merkezi