Yüksekokul seminer salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan Doç. Dr. Aysun Yavuz hazırlık programları, akademik personel sayıları, mesleki eğitim planları ve mesleki eğitim ihtiyaçları konularında bilgiler verdi ve YADYO’nun faaliyetlerini aktardı. Toplantıda konuşan Rektör Acer, akademik kurul vesilesiyle akademisyenle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti ve uluslararasılaşmanın önemine değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:“Artık hangi sektör, hangi faaliyet alanı olursa olsun uluslararasılaşmadığınız zaman başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Hal böyleyken bilim ve akademi bundan uzak duramaz.Biz, hızla gelişen bir üniversite olarak uluslararası düşünmek durumundayız. ÇOMÜ’nün uluslararası alanlarda daha çok faaliyet göstermesi için neler yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Son 2 yılda bu anlamda yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi ve bu konuda gayretlerimiz sürüyor. Şu an 62 ülkeden uluslararası öğrencimiz var. Asya, Afrika, Avrupa, Avustralya gibi pek çok kıtadan 1000’e yakın yabancı öğrencimiz var. Şüphesiz ki bunlar kendiliğinden olmuyor. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda kendimizi iyi ifade etmek durumundayız. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Son 2 yılda Balkan ülkelerinde en çok tanınan üniversite haline geldik. Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan gibi pek çok ülkede tanınırlığımızı artırdık. Burs ve barınma gibi pek çok konu hakkında yaptığımız yeniliklerle üniversitemize katma değer sağladık.
“Uluslararası Akademik Çalışmalara Yönelmeliyiz”
Uluslararasılaşmanın esas unsurlarından birisi de akademisyenlerimizin, uluslararası faaliyetlere katılımını artırmak. Bunun içindir ki geçtiğimiz yıl, yurt dışına sempozyuma, akademik çalışmaya giden hiçbir akademisyenimizi geri çevirmedik. Bundan sonra daha çok genişlemek için uluslararası anlamda ortak program anlaşmaları imzalamalıyız. Yükseköğretimin uluslararasılaştığı noktada bizlerin çalışmaları daha anlamlı olacak. Bu anlamda YÖK’ün de güzel çalışmaları var, akademisyenlerin uluslararası çalışmalarına daha fazla katkı sunmak, yurt dışında üniversitelerle işbirliği sağlanması gibi pek çok değerli çalışması var."
Rektör Acer konuşmasında, yabancı dil öğretiminin önemi ve yabancı dil öğrenme, öğretme metotları konusunda bilgiler verdiği akademik kurulda mekânsal gelişime dair düşünülen planlardan ve akademisyen sayısını artırmaya yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek toplantıya katılan akademisyenlere teşekkür etti. Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.
Kaynak: Haber Merkezi